Изложбата „Умни минерали за умни телефони“ на Националния музей „Земята и хората“ гостува в Брезник

Изложбата „Умни минерали за умни телефони“ гостува в Общинския исторически музей (ОИМ) в Брезник, съобщиха за БТА от културната институция.

Експозицията, която е на Националния музей „Земята и хората“ в София, акцентира върху това как са създадени съвременните телефонни устройства, по-известни като смартфони. Посетителите ще научат дали съществува връзка между добива на мед в Чили, САЩ и Китай с това хората да се свържат с близките си, които са на километри от тях, каква е ролята на минералите, кои са десетте най-използвани материали в смартфона, какви са наличните запаси от суровини в световен мащаб и за колко време ще стигнат.

Целта на изложбата е да запознае младото поколение с темата за рециклирането на старите мобилни устройства и ограничените природни ресурси за направата им, отбелязват от музея.

Изложбата може да бъде разгледана до края на месец април в сграда „Класно училище“ към ОИМ. Паралелно с нея посетителите могат да видят и гостуващата експозиция на Националния политехнически музей под наименованието „От зората на мобилните телефони“, представяща модели на вече неизползвани телекомуникационни устройства.

 

Източник: Perunik.COM

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини