Хасково и Димитровград ще са снимачна площадка през март, кастът за статисти върви при голям интерес

    Определени територии от Димитровград и Хасково ще се превърнат в снимачна площадка от средата до края на март. В двата съседни града ще се снимат част от сцените на новия игрален филм на Стефан Командарев „Мade in EU“ / „Произведено в Европа“. По него Командарев отново работи с Катя Тричкова като продуцент, със Симеон Венциславов по сценария, а оператор на продукцията ще е Веселин Христов.

    Лентата ще е с участието на някои от най-популярните актьори, като Гергана Плетньова-в главната роля, Герасим Георгиев-Геро, Ивайло Христов, Иван Бърнев, Ирини Жамбонас, Ованес Торосян. „Мade in EU“ / „Произведено в Европа“ разказва за шивачка в малък град и нейния син по време на началото на  пандемията от Ковид 19.

    Филмът ще се снима освен в Хасково и Димитровград, и в Мадан и Рудозем.  

    Днес сутринта в Хасково, в читалище „Заря“, мина каста за масовите сцени и то при сериозен интерес. Много от включилите се, споделяха, че основното, което ги е довело до решението да участват в каста е любопитството да усетят  тръпката от работата на филмов терен. Някои получиха и по-голям шанс от очаквания-предложение за самостоятелна епизодична роля, за която, макар че са непрофесионалисти, кастинг директорът Велина Щърбакова видя възможност, че ще могат да разгърнат и актьорски способности.

    В областния град снимачната площадка ще е в производствена зона на една от местните шивашки фирми. Затова и подборът за статисти тук е предимно за жени с шивашки умения, над 20-годишна възраст. За участие обаче се явиха и мъже и жени от различни възрасти. Кастинг директорът на филма обясни, че голяма част от явилите се в Хасково, дори и да не са подходящи за сцените в шивашкия цех, могат да получат възможност за изява в тези, които ще се снимат в съседния Димитровград. А там снимките ще вървят в Димитровгадската болница "Св. Екатерина". Те ще представят болничната атмосфера в условията на старта на панедмията от Ковид-19. Освен това, ще има и снимки от пресконференция и други масови сцени. За тях са подходящи всякакви хора на различни възрасти, обясни Велина Щърбакова.

    Кастът в Димитровград е този следобед от 13.30 до 17.00 часа в Народно читалище „Васил Левски-2003“.

    Всеки, които иска да се пробва и да се снима във филма, но днес не е успял да се яви на подбора за статисти нито в Хасково, нито в Димитровград, все още има шанс да се включи, каза кастинг директорът. Тя разясни, че в хода на снимачния процес винаги има хора, които се оказват заети в определеното за снимки време и най-вероятно ще са необходими други, които да заемат местата. В Димитровград снимките ща са по-масови и там има възможност да се включат различни хора. Закъснелите днес, могат да изпратят снимките си на имейл casting.madeineu@gmail.com, насърчи Велина Щърбакова всички, които не са успели да се явят на кастингите.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      Юр
      Юруш
      11 -22
      14:03, 11 фев 2024
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
      • Фо
        Фотограф от Славянска29
        3 -10
        18:07, 11 фев 2024
        Коментарът е заменен с този текст от редакторите з... Виж коментара
      • Па
        Пак се обади Ганьовски Каун.
        17 -2
        19:54, 11 фев 2024
        Избиваш си комплексите пред екрана, а момичетата нищо лошо не са ти сторили. А, и да знаеш, някои “мнения” е по-добре човек да пази за себе си.
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини