Конкурс за детска рисунка на тема "Пчелите и медът" събра творби от 4 държави

    В събота на 10.02.2024г по случай „Денят на пчеларя“,  Народното читалище Светлина 1929 в с.Долно Белево награди победителите в организирания от тях национален конкурс за детска рисунка на тема „Пчелите и медът“.

    Конкурсът е събрал 550 рисунки от цяла Българи, Испания, Германия и Шотландия. Наградените деца са над 50. Гостите на церемонията са били посрещнати по традиция с топла питка и мед.

    Целта на организаторите е била да насочат вниманието на децата към значението на пчелите за хората и чрез творчество да изградят грижовно и отговорно отношение към заобикалящият ни свят.

    Читалищния секретар Велина Ташева изказа благодарности към участниците и заяви "беше огромно удоволствие да се докоснем до вашите невероятни творения. Успяхте да ни отведете и така умело да ни покажете един свят изпълнен с емоция,чувство,старание,цвят, усет, вълшебство, магия и още и още. Благодаря Ви за този празник на сетивата, който изживяхме чрез вашите рисунки!

    Ташева сподели, че обратната връзка, която са получили от ръководителите и учителите, който спомагат развитието на децата който са участваха в конкурса е била, че темата за пчелите се е указала доста полезна и е била повод за доста дискусии и разговори сред учениците.Тя изказа задоволство от това, че идеята им е провокирала и ангажирала съзнанието на децата относно важността на пчелите за човека и природата.

    Журито е било съставено от Таня Атанасова - художник, Румен Русев – фотограф-художник и пчелар, както и Инко Бургелов - фотограф

    Изложбата на детските рисунките ще остане до края на месеца в читалището и всеки е добре дошъл да ги разгледа, заявяват от там.

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини