Община Земен разширява състава на доброволното си формирование

Община Земен ще разшири и подмлади състава на доброволното си формирование, съобщиха от местната администрация.

Числеността му ще бъде увеличена от пет на 15 души, като целта е да се сформира организирана и обучена елитна съставна част на единната спасителна система.

Общината вече е започнала процедура по кандидатстване, подбор и членство към формированието. Оттам поясняват, че доброволец може да е всяки дееспособен и физически здрав човек, навършил 18 години, който не е осъждан за умишлено престъпление от общ характер, освен ако е реабилитиран. Служители от Министерството на вътрешните работи и военнослужещи не могат да членуват в доброволните формирования.

Основните функции на подразделението са участието му в спасителни операции, ограничаване и ликвидиране на пожари, операции по издирване и спасяване на хора, извършване на неотложни аварийно-възстановителни работи и други извънредни ситуации.

Желаещите да кандидатстват за доброволци, могат да подадат заявление по образец до края на този месец в деловодството на Община Земен. Комисия ще разгледа постъпилите кандидатури. Одобрените ще преминат специална подготовка, практическо и тактическо обучение.

През изминалата година в Перник се създаде аварийно-спасителен отряд, подпомагащ издирването на изчезнали хора и работещ при извънредни ситуации.

 

Източник: Perunik.COM

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини