Представиха завършения проект „Тайнството на Мраката“

Община Радомир в партньорство с Фондация „Българско-европейски институт“ и Национално сдружение на малкия и среден бизнес представиха завършения проект „Тайнството на Мраката“. Заместник-кметът Станислава Генадиева, председателя на Фондацията г-н Роман Стоянов и председателя на сдружението г-жа Елеонора Негулова дадоха пресконференция с повече информация за това как проектът ще спомогне за повишаване на туристическия интерес към региона.
Целите на проекта са амбициозни и си взаимодействат с всички останали инициативи на общината за популяризиране на невероятното наследство на местната общност.
Селектирани са първокласни образци на културно-историческото и природно наследство – местността Бучалото и къща-музей „Стойова къща“ в гр. Радомир, манастирски комплекс ‘Света Троица“ и килийното училище в с. Радибош, Възнесение Господне в с. Старо село и природният феномен Чокльово блато, намиращ се в землището на с. Байкалско.
Създадена е интерактивна презентация на местността Мраката, представена в 3Д и 360 градуса презентиране с интерпретативни текстове.
Заснетите обекти са селектирани и визуализирани на информационни табла с QR код, които ще бъдат поставени на видимо място за жители и гости на общината.

 

Източник: Perunik.COM

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини