"Дюн: Част втора" е все по-близо

Когато през 2021 г. излезе първият "Дюн", филмът успя да спечели както зрителите, така и критиците. Освен че версията на режисьора Дени Вилньов на романа на Франк Хърбърт се отчете с добри бокс офис приходи, грабна и цели шест Оскара. И предвид успеха, не е изненадващо, че феновете са все по-нетърпеливи да видят продължението.

Първоначално "Дюн: Част втора" трябваше да тръгне по кината на 3 ноември тази година, но заради стачката в Холивуд, която тогава беше на дневен ред за актьорите и сценаристите, филмът бе отложен. Не след дълго обаче научихме, че е насрочена нова премиерна дата - 1 март.

И докато дотогава все все пак ще трябва да се въоръжим с малко търпение, можем да се потопим в атмосферата с новия трейлър.

В почти триминутния клип на фокус са две основни теми. Първата е епичната война, която се разразява в Аракис. В нея участват двата враждуващи лагера на Харконените и Атреидите, както и пясъчните червеи, които разкриват мощта си.

Вторият фокус от трейлъра пък попада върху отношенията между героите на Тимъти Шаламе и Зендая - Пол Атридес и Чани. Филмът няма как да мине без тяхната любовна история, която ще бъде в основата на голяма част от действието.

Но тъй като все пак това не е романтичен филм, ще видим и достатъчно от новоприсъединилите се герои - Императора (Кристофър Уокън), както и психотичния сериен убиец Фейд-Рота Харконен (Остин Бътлър). Освен тях за първи път във фентъзи историята ще се включат Флорънс Пю (принцеса Ирулан Корино), Леа Сейду (лейди Марго) и Сухейла Якуб (Шишакли).

Към тях ще присъедини и познатият ни от първия "Дюн" актьорки състав - Ребека Фъргюсън (лейди Джесика Атреидес), Хавиер Бардем (Стилгар), Джош Бролин (Гърни Халек), Стелан Скарсгард (Барон Владимир Харконен), Дейв Батиста (Глосу Рабан Харконен), Шарлот Рамплинг (Преподобната майка Мохиам) и Стивън Маккинли Хендерсън (Туфир Хауът), припомня ни The Hollywood Reporter.

Премиерата на "Дюн: Част втора" е на 1 март 2024 г.

Източник: lifestyle.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини