НА ЗАСЕДАНИЕ НА ОБЩИНСКИ СЪВЕТ РАДОМИР ИЗБРАХА ЗАМЕСТНИК-ПРЕДСЕДАТЕЛ И ПРЕДСЕДАТЕЛИ НА ПОСТОЯННИТЕ КОМИСИИ

Изображение 1 от 2

    НА ЗАСЕДАНИЕ НА ОБЩИНСКИ СЪВЕТ РАДОМИР ИЗБРАХА ЗАМЕСТНИК-ПРЕДСЕДАТЕЛ И ПРЕДСЕДАТЕЛИ НА ПОСТОЯННИТЕ КОМИСИИ
    На редовно заседание на Общинския съвет, свикано от председателя Светослав Кирилов, съветниците избраха Иличо Йорданов за заместник председател на Общински съвет – Радомир. По време на заседанието бяха избрани и председателите на постоянните комисии в минипарламента. За председател на комисия „Бюджет и финанси“ бе избрана Сашка Ватрачка, а на комисия “Устройство на територията, строителство, транспорт, гори, земеделие и екология“ – Цветанка Котева. Антонио Антонов е избран председател на постоянна комисия “Местно икономическо развитие, общинска собственост и инвестиционна политика“.
    На комисия “Здравеопазване, социални дейности, образование и култура“ за
    председател в следващите четири години е избрана Нели Скримова, а на комисията “Спорт, работа с деца и младежи, туризъм“ председател ще бъде Владимир Димитров. За постоянна комисия “Етика, конфликт на интереси и противодействие на корупцията“ съветниците гласуваха за Олег Цветанов.
    Съветниците разгледаха и докладни записки за определяне на представител в общото събрание на „Водоснабдяване и канализация“ООД-гр. Перник, както и на Общото събрание на Асоциацията по ВиК в обособената територия, обслужвана от „ВиК“ООД- гр.Перник и определяне на представител на общината и в Общото събрание на акционерите на Многопрофилна болница за активно лечение „Рахила Ангелова“ АД-гр. Перник. За представител на община Радомир бе избран кметът Кирил Стоев.
    По време на заседанието бе представен доклад за подготовката за зимен сезон 2023-2024г. Кметът на общината Кирил Стоев, заяви, че ситуацията в падналия обилен снеговалеж, е била изключително тежка и е било много важно да се реагира бързо и да се сформира кризисен общински щаб, който да координира работата на аварийните екипи и при необходимост да се намеси с допълнителни мерки.
    „Благодарен съм за денонощната работа, която положиха всички екипи на място, за да възстановим електроподаването и водоподаването във всички населени места. Ситуацията беше тежка и допълнително усложнена от снегонавяванията, но успяхме да се справим и бързо да възстановим проходимостта на основните пътни артерии, както и да се отзовем на всички постъпили сигнали. Имахме открита денонощна телефонна линия, която приемаше сигнали за бедстващи хора и направихме всичко необходимо, за да не се стигне до обявяване на бедствено положение“, сподели още Стоев.

    Източник: Perunik.COM

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини