AC/DC с първа награда "Грами" в кариерата си

Рокаджиите от AC/DC, които чакаме тази година за шоу в София, спечелиха първата награда "Грами" в кариерата си, слагайки край на едно продължило много дълго време"пренебрегване" от страна на Академията за изкуство и звукозапис на САЩ.

Брайън Джонсън и компания грабнаха приза за най-добро хард рок изпълнение за парчето "War Machine", побеждавайки предишни носители на "Грами" като "Металика" и "Линкин парк", както и "Никълбек" и "Алис ин чейнс", предаде Ройтерс, цитиран от БТА.

Най-новият компактдиск на AC/DC обаче не успя да се пребори за отличието в категорията за рок албум, в която бе предпочетен "21st Century Breakdown" на "Грийн дей".

AC/DC не присъстваха на церемонията по връчването на наградите "Грами" в "Стейпълс център" в Лос Анджелис. Рокаджиите са на турне в Нова Зеландия в рамките на започналата си през 2008 г. световна обиколка "Black Ice".

От албума със същото име, първия проект на групата от седем години, досега са продадени 6,7 милиона копия по света. Да припомним, че в рамките на мащабното си световно турне AC/DC ще изнесат концерт на 14 май в България - на стадион "Васил Левски" в София.

Организатори на шоуто са Болкън Ентъртейнмънт и Марсел Аврам, със съдействието на Столична община.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини