Васил Станимиров е избран за кмет на община Ковачевци при 100 процента обработени протоколи

Васил Станимиров от коалиция „БСП за България“ е преизбран за кмет на община Ковачевци с почти 60 на сто от гласовете, показват данни на Централната избирателна комисия (ЦИК) при 100 процента обработени протоколи от секционните комисии към 06:00 часа тази сутрин. За него са гласували 655 избиратели, което е 59,33 процента от имащите право на глас.

В кметската надпревара втора е Ина Найденова от коалиция ПП „Левицата!" (ИТН) с 23,82 процента (263 гласа), а трета - Паолина Василева от ГЕРБ с 11,41 на сто (126 гласа). Последен е Младен Младенов от партия „Има такъв народ“ с 1,09 на сто (12 гласа). Двадесет и шест избиратели в община Ковачевци (2,36 процента) не са подкрепили никого.

Най-голям брой общински съветници в бъдещия Общински съвет в Ковачевци ще има също коалиция „БСП за България“, които са получили 52,91 на сто от гласовете. Втори са коалиция „Левицата!" с 16 на сто, следвани от ПП ГЕРБ с 13,09 процента и независимия кандидат за общински съветник Ивайло Йорданов с 7,83 процента. 3,91 на сто от гражданите са подали своя глас за кандидатите на Местна коалиция Зелените (Движение за права и свободи). ПП „Възраждане“ и Коалиция „Продължаваме промяната - Демократична България“ са получили малко над 2 процента.

 

Източник: Perunik.COM

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини