Цветислава Цветкова е преизбрана за кмет на община Трън, показват данни на ЦИК при 100 процента обработени протоколи от секционните комисии

Цветислава Цветкова от политическа партия ГЕРБ е преизбрана за кмет на община Трън с почти 55 на сто от гласовете, показват данни на Централната избирателна комисия (ЦИК) при 100 процента обработени протоколи от секционните комисии към 06:00 часа тази сутрин. За нея са гласували 1030 избиратели, което е 54,44 процента от имащите право на глас.

В кметската надпревара втори е Мартин Томов от ПП "Има такъв народ" (ИТН) с 41,86 процента (792 гласа), а трети - Тако Савов от "Възраждане" с 1,64 на сто (31 гласа). Тридесет и девет избиратели в община Трън (2,06 процента) не са подкрепили никого.

Най-голям брой общински съветници в бъдещия Общински съвет в Трън ще има също ПП ГЕРБ, които са получили 50 на сто от гласовете. Втори са ПП "ИТН" с 33,02 на сто, следвани от коалиция "БСП за България" с 9,70 процента и Местна коалиция Зелените (Движение за права и свободи) с 4,92 процента. 2,35 на сто от гражданите са подали своя глас за кандидатите на партия "Възраждане".

Източник: Perunik.COM

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини