"Убийците на цветната луна" очаквано привлече най-голям зрителски интерес у нас

Филмът на Мартин Скорсезе "Убийците на цветната луна", създаден по мотиви от романа "Убийците от Оклахома и раждането на ФБР" на Дейвид Гран, очаквано застана на първа позиция по зрителски интерес у нас след първия си уикенд, сочат обобщените данни от киносалоните. Историята за населяващото Оклахома племе осейдж е гледана от 7009 зрители и отчита 96 642 лева приходи, съобщава БТА.

На втора позиция е "Пес патрул: Супер филмът". Приключенията на познатите четирикраки герои, които този път трябва да запазят суперсилите си, вече месец са по екраните, като са видени от 70 242 зрители и реализират 766 466 лева от билетите им.

Трето място заема "Екзорсистът: Вярващият", който е продължение на филма от 1973 година "Заклинателят" на Уилям Фридкин. Събирането на бащата на обсебено дете с майката на 12-годишното момиче от първата продукция е привлякло интереса на 16 015 зрители, а приходите възлизат на 200 826 лева.

На четвърта позиция е "Ласи - Една невероятна история". Немският филм за търсенето на джак ръсела Пипа от познатия и от малкия екран космат и четирикрак герой е втора седмица в кината. Продукцията е гледана от 7897 зрители и 85 858 лева от билетите им.

Пета позиция в топ 10 заема "Убийствен пъзел X". Трилърът, който се доближава до първите филми от франчайза, е вече трета седмица по екраните. Той събира 25 095 зрители, както и 310 002 лева приходи.

На шесто място е българският "Аферата Пикасо". Приключенията на фалшификатор на картини и корумпиран полицай в играта на котка и мишка със събирачи на дълга на първия са втора седмица в кината. Филмът събра пред големия екран 7867 зрители и отчита 95 321 лева от билетите им.

Седмо място е за утопичната фантастика "Създателят". Търсенето на създадено от изкуствен интелект оръжие, което цели да разруши света, е вече месец в кината, като е гледан от 23 892 зрители и има 315 344 лева приходи.

На осма позиция е създаденият по мотиви от разказите на Агата Кристи "Призраци във Венеция". Разкриването на заплетената поредица от убийства в къща до каналите от Еркюл Поаро са проследили общо 42 105 зрители, а за месец и половина в кината постъпленията възлизат на 456 813 лева.

Девето място сред най-гледаните филми е за биографичния "Луди пари". Ситуацията около акциите на "ГеймКорп", притискането от хедж фондовете и българската следа са видени от 6435 зрители, като за трите седмици приходите са 80 780 лева.

На десето място е норвежката анимация "Двама приятели и язовец: Тунела на призраците", която е втора седмица по екраните у нас. Освобождаването на бащата на Аманда от главните герои са гледали 1913 зрители, а приходите от билетите им са 19 513 лева.

Миналия топъл октомврийски уикенд на кино са ходили общо 30 641 зрители. През 2022 г. по същото време пред големия екран са били 48 278 души, като всеки втори е гледал "Черния Адам".

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини