"Екзорсистът: Вярващият" оглави бокс-офис класацията на Северна Америка

Половин век след оригинала, продължението на "Екзорсистът" оглави бокс-офис класацията на Северна Америка с приходи от 27,2 милиона долара през първия си уикенд в кината, съобщават световните осведомителни агенции.

При липсата на конкуренция на нови големи продукции, "Екзорсистът: Вярващият" събра повече приходи при дебюта си на голям екран от следващите три филма, взети заедно. И макар още с излизането филмът почти да възвърна бюджета си от 30 милиона долара, постъпленията изглеждат незначителни на фона на 400-те милиона долара, платени от "Юнивърсъл пикчърс" и "Блумхаус пръдъкшънс" за правата за заснемането на нова трилогия. 

Анализаторите все пак смятат, че "Екзорсистът: Вярващият" е отбелязал добър дебютен уикенд за продължение на филм на ужасите, въпреки смесените отзиви на критиката.

Оригиналният филм "Екзорсистът" излезе на екран през 1973 г. В продължението отново участва Елън Бърстин, която играеше и в оригинала, отбелязва Франс прес.

"Екзорсистът: Вярващият" трябваше да тръгне по кината в петък, 13 октомври, но от "Юнивърсъл пикчърс" решиха да изтеглят премиерата му. Причината е, че тогава на екран излиза концертният филм от турнето "Eras" на поп мегазвездата Тейлър Суифт, предварителните продажби на билети за който вече надхвърлиха 100 милиона долара по целия свят. 
 
Анимацията "Пес патрул: Супер филмът", която миналата седмица беше начело в бокс-офиса на Северна Америка, тази седмица заема втората позиция с постъпления в размер на 11,8 милиона долара.

С наближаването на празника Хелоуин общо четири филма намират място в челната десетка. На трето място е десетият филм от поредицата "Убийствен пъзел", който през уикенда е реализирал 8,2 милиона долара от продажбата на билети. 

Челната петица в бокс-офис класацията на Северна Америка се допълва от филмите "Създателят" и "The Blind". Приходите от продажбите на билети за двете продукции в киносалоните на САЩ и Канада през уикенда възлизат съответно на 6,1 милиона долара и 3,1 милиона долара. 

В челната десетка намират място още "Призраци във Венеция", "Монахинята 2", "Луди пари", "Закрилникът 3: Последна част" и "Фокус-мокус: 30-а годишнина".  

Източник: БТА

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини