Николай Ставрев:Кандидатирах се за кмет, за да подобрим средата и града, в който живеем

Досега не сте се занимавали с политика, защо решихте да влезете в битката за кмет на община Хасково, макар и като независим кандидат?
Вярвам, че всеки от нас има отговорност към обществото, в което живее. Ние самите трябва да правим каквото е по-силите и възможностите ни за да подобрим средата, града, общината. Зад гърба си имам 26-годишен стаж на различни управленски позиции в международни компании. През това време натрупах доста опит в ръководенето на екипи, намирането на прагматични решения, които да разрешат проблема сега, а не след 5 или 10 години. 
В частния сектор никой няма да толерира затлачването на даден проблем, който да се влачи дълго време. Роден и израснал съм в Хасково. Така, че съм наясно с проблемите – от задръстванията по улиците до липсата на инвестиции и добре платени работни места. Хасково има дадености да бъде сред най-развитите в България. Лошото управление, което продължава твърде дълго, показва отношението на тези, които взимат решенията към хората. Ние не виждаме никакъв потенциал в настоящото ръководство на общината да даде тласък на Хасково, за да излезе от дъното, на което се намира в момента. Затова реших да се кандидатирам. С един мотивиран екип в краткосрочен план ще се справим с най-належащите проблеми, а в дългосрочен план ще създадем условията за икономическо и стратегическо развитие. Хасково в момента е като един лош сън, от който е крайно време да се събудим.
 
Откъде дойде предложението за издигане на кандидатурата ви?
Всичко започна през месец март при една среща с един от моите приятели, който е в инициативния комитет и е почетен гражданин на Хасково, който ми предложи да се кандидатирам за кмет на Хасково. Предложението от него беше сериозно, познавайки ме добре, познавайки моите качества и аз реших да го обмисля. 
След като го обсъдих със семейството си, реших да вляза в надпреварата за кмет на град Хасково. Напуснах работа, преди около два месеца, за да се отдам на предизборната си кампания. Мисля, че с моя опит от над 22 години като мениджър в  компания с международен характер, управлявайки различни търговски екипи в различни региони в централна и южна България, управлявайки различни процеси и постигайки много високи резултати. Вярвам че имам качествата да бъда кмет на община Хасково, подкрепен, както казах от всички тези партии, преди всичко подкрепен от жителите на община Хасково. 
 
Кандидатурата ви е подкрепена от няколко политически формации с много членове и симпатизанти. Как спечелихте подкрепата им?
Това е резултат на едни много сериозни усилия и преговори, тъй като все пак над седем са партиите и коалициите, събрахме леви и десни. В крайна сметка всички те оставиха настрани тясно партийните си интереси и решихме всички заедно да работим за едно общо нещо, а то е за по-добро бъдеще на Хасково. Рядко се случва такава подкрепа, може би тя е единствената на територията на България и аз вярвам, че със подкрепата на всички партии и коалиции, които стоят зад мен, както и всички жители на град Хасково, които ме подкрепиха, ние ще се борим за едно по-добро бъдеще на Хасково. Давам си сметка, че всичко това не е даденост. За мен това е една огромна отговорност, защото аз трябва да оправдая доверието на всички партии и преди всичко доверието на всички хасковлии.
 
Какви проекти предвиждате за развитие на община Хасково през новия управленски мандат 2023-2027 г.?
Проектите могат да се видят в пълния вариант на управленската ми програма. Те са насочени към всички области, защото в Хасково трябва много да се работи, за да наваксваме изоставането, причинено от предишното управление. Ако трябва да посоча трите най-належащи: Първо е  ВиК инфраструктурата т.нар. воден цикъл. Второ е инфраструктурата на града, тя е от първостепенно значение до толкова, че  е определяща за безопасността на гражданите на Хасково. Третото важно нещо е липсата на инвестиции и липсата на работа по европейски програми за развитието на общината. До момента ние сме на последно място по този показател. Другото нещо което е важно е образованието. Средно в страната около 30% от хората са с висше образование, а в община Хасково ние сме със 17% заети висшисти. Това означава едно много важно нещо -хората с висше образование бягат от града, а ние искаме да задържим тези хора, защото това са квалифицирани хора, които могат да помогнат, за бъдещето на тази община.  
 
Кой е най-неотложният проблем за Хасково, който първо трябва да бъде решен? 
Първото нещо, което ще направя за Хасково, когато бъда избран за кмет, е това, което споменах преди малко, да реша проблема с трафика и проблема с децата. Другото нещо, което ще направя, е да реша проблема с осветлението в града както и проблема с бездомните кучета. Но има и нещо друго, което мисля, че е изключително важно е да изградя един работещ екип, който да работи първо по европрограми, за да можем ние да усвояваме средства по европрограми, и второто нещо е да направя един целеви отдел, който да работи за привличане на инвеститори. Това са основните ми приоритети на първо време. Има много други задачи, но на първо време ние трябва да решим тези неща които няма да ни струват много пари, но ще бъдат усетени по най- бързия начин от нашите жители.
 
Защо трябва да ви подкрепят избирателите? На какво разчитате? 
Хасково има нужда от хора с опит, с визия за бъдещето, и аз съм един от тях. Жителите на община Хасково ще видят един наистина работещ кмет в мое лице. Работещ за тяхното благо, за развитието на общината, за образованието на техните деца. Един кмет, който да носи отговорност, да развива общината към бъдещето, да я направи една модерна община, с бъдеще за младите хора. Да подпомага развитието на бизнеса, както и привличането на много инвестиции. Да направи всичко за изграждането на една модерна инфраструктура.  Преди всичко един кмет, който да работи с грижа за хората от общината. 
Всеки, който иска този град да се развива, да гласува с номер 69!
 
Купуването и продаването на гласове са престъпления!
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини