Министър за Асен Кичуков: Активен човек, помагащ на гражданите

Благодарение на Асен Кичуков сме успели да подкрепим системата на образованието в общината. Той е активен човек, ориентиран да помага на гражданите. Макар и досега да не е бил кмет, Асен Кичуков в най-голяма степен ми е обръщал внимание за проблемите на образователната система в Първомай и е поставял искания пред мен. Това посочи министърът на образованието и науката в периода 2017 – 2021 Красимир Вълчев, сега председател на Парламентарната комисия по образованието и науката, за кандидата на ГЕРБ за кмет на община Първомай.

Много важна е ролята на Общината – да бъде инициативна и да съдейства за подобряване на материалната база. Тогава образователните резултати са много по-големи. Добрият и мотивиран учител е основен фактор за качествено образование, подчертава Красимир Вълчев. Според него повишаването на възнагражденията на българските учители увеличава привлекателността на учителската професия и много педагози са се завърнали в образователната система.

Ексминистърът на образованието и науката заяви, че тези усилия трябва да продължават и през следващите години, като възнагражденията бъдат увеличавани на минимум 125 процента от средната заплата за страната. Ние формулирахме това още преди пет години. Всички училища, включително в по-малките градове и селата, следва да бъдат подпомагани, да имат добра материална база. Тази година по наше предложение бяха гласувани две нови инвестиционни програми в системата на образованието – за модернизация на спортната инфраструктура и строеж и пристрояване на училища и детски градини, заяви Красимир Вълчев.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Последни новини