Втори случай на разлепени некролози със снимка на жив съдия

Още разлепени некролози със снимка на жив съдия са намерени до сградата на Софийския районен съд, съобщиха от прокуратурата. Направени са огледи и са иззети веществени доказателства. При първия случай от юли т.г., със същия съдия, беше образувано досъдебно производство за хулигански действия, извършени с изключителен цинизъм. 

При събиране на достатъчно доказателства за виновността на определено лице, ще бъде преценена възможността за привличането му към наказателна отговорност, отбелязват от прокуратурата.

До момента по разследването са разпитани свидетели, направени са претърсвания на няколко адреса, иззети са веществени доказателства и са назначени множество експертизи, сред които - комплексна, ДНК-експертиза, видео-техническа и дактилоскопска експертиза, чиито резултати се очакват. Назначени са още експертизи.

Вчера Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет изрази институционална подкрепа към Станислав Седефчев – съдия от Софийския районен съд и остро осъди поредното посегателство и продължаващата агресия спрямо него.

Членовете на колегията заявиха възмущение от наглите, цинични и неморални действия, които представляват накърняване на независимостта на съдебната власт, заплаха срещу неговата личност и опит за намеса и въздействие при изпълнение на конституционните му задължения на съдия.

Институционалната подкрепа е изразена в изпълнение на Стандартите за независимостта на съдебната власт и Механизма за действие на Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет в случаи на засягане на независимостта и/или опит за оказване на натиск върху съдиите и съда. За нея ще бъдат уведомени съдия Седефчев и ръководството на Софийския районен съд.

Източник: БТА

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини