Партиите в Хасково в дебати за ръководните позиции в 1/3 от СИК

    Разпределението на почти 1/ 3 от ръководните позиции в секционните избирателни комисии за провеждането на местните избори през октомври се оказаха препъни камък за представителите на партиите и коалициите, които днес участваха в консултациите в Общината. Този път обаче не спорът кой да ги покрие излезе на дневен ред, а напротив. С много внимание къде и колко подготвени хора имат преговарящите от политическите сили се договаряха за разпределението на местата, предимно в градските секции.

    149 са секционните избирателни комисии на територията на Община Хасково, които ще са с по 7 и 9 членове.

    Напрежението се покачи и при разпределянето на местата за Подвижната избирателна секция. В крайна сметка там ПП-ДБ взеха председателското място, заместник-председателското ще е за човек от „възраждане“, а секретар ще е от ДПС.

    Разпределението по квоти е за „ГЕРБ-СДС“ са 297 места, от които 130 ръководни длъжности, за „Продължаваме промяната – Демократична България“ са определени 267 места, като ръководните са 116. Разпределението за „Възраждане“ показва 170 места, от които 69 за ръководни длъжности, ДПС имат 167 места, от които 68 ръководни, „БСП за България“ са с общо 149 места, от които 43 ръководни, а „Има такъв народ“ с 21 ръководни от 149 позиции.

    Повече от четири часа продължиха преговорите под ръководството на секретаря на община Хасково Пламен Лечев, който лавира така, че в крайна сметка представителите на политическите сили да успеят да се договорят. В противен случай местата ще се разпределят според квотите от ОИК, което допълнително ще утежни работата там. Неблагоприятен е този сценарий и за работата в партийните щабове.

    Въпреки на моменти напрегнатата ситуацията в залата за преговори добрият тон беше запазен.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини