Бивш инструктор в МВР на Украйна е новият шеф на военните заводи Терем

На заседание на Съвета на директорите на военното предприятие „ТЕРЕМ-ХОЛДИНГ“ ЕАД, проведено днес, 12 септември 2023 г., за председател на Съвета на директорите е избран Стефан Стайков, а за изпълнителен директор на акционерното дружество - Калин Димитров, съобщиха от Министерството на отбраната.

С Протокол от 7 септември 2023 г. министърът на отбраната, в качеството си на орган, упражняващ правата на държавата като едноличен собственик на капитала на „ТЕРЕМ-ХОЛДИНГ“ ЕАД, гр. София, на основание Търговския закон, Закона за публичните предприятия и правилника за прилагането му и Устава на публичното предприятие, взе решение за допълване на състава на Съвета на директорите на „ТЕРЕМ-ХОЛДИНГ“ ЕАД от 5 на 7 човека и впоследствие избра двама нови членове.

Стефан Стайков има опит от участие в ръководството на публични предприятия. Досегашната му професионална дейност е била свързана с развитие на бизнеса, финансови структури, обществени поръчки и външни контрагенти. Има предишен опит като член на Съвета на директорите на „ТЕРЕМ-ХОЛДИНГ“ ЕАД.

Калин Димитров е старши-лейтенант от резерва. Има значителен опит в управлението на фирми, свързани с отбраната. Заемал е ръководни длъжности в търговски дружества за производство и модернизация на военна техника. Работил е като консултант в сферата на услугите, свързани с новостите, тенденциите и насоките в областта на военната техника, въоръжение, екипировка и обучение. През есента на 2021 г. организира посещение на делегация от българските ВВС за запознаване с възможностите на украинските предприятия за извършване на ремонт на авиационна и друга техника.

Калин Димитров сам е разказвал, че е обучавал доброволци в Украйна след 2014 г. и че е работил като инструктор за МВР в Киев.

„През 2014 година съм работил с два от така наречените Първи доброволчески батальони. Единият е батальонът „Днепър” от град Днепро и с батальона „Донбас”. Това са батальони от Националната гвардия на Украйна. Това са доста сериозни подразделения, които сериозно участват в отбраната на градовете в Украйна”, разказа Димитров пред Нова телевизия през март миналата година.

Източник: offnews

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини