Президентът отговори на искането на МВР: Няма да освободи главния му секретар

Президентът Румен Радев е отказал официално да освободи главния секретар на МВР Петър Тодоров, от „Дондуков“ 2 са изпратили отказа до Министерството на вътрешните работи, съобщи БНР.

Миналата седмица държавният глава определи мотивите към предложението за смяната на Тодоров като изцяло политически и продължение на пълномащабната чистка в тази институция. Преди това вътрешният министър Калин Стоянов изпрати мотивирано искане за отстраняването на Тодоров към държавния глава.

Според него липса на организация и контрол и бездействие са довели до смъртта на полицаи и завишаване на убийствата в страната. МВР не може да обясни как починалият Ангел Христов - известен като единия от братя Галеви, е влязъл в страната, при положение, че от години е обявен за международно издирване.

„Считам, че главният комисар Петър Тодоров е отговорен за липсата на организация и контрол върху дейности в МВР, което е в пряка връзка с настъпилата смърт на шестима полицейски служители на МВР при изпълнение на служебните им задължения в рамките на изключително кратък период от време“, аргументира се Калин Стоянов.

„Посочените аргументи за липсата на организация и контрол върху дейностите на МВР са в остро противоречие с Докладите за дейността на МВР за 2022 г. и първото полугодие на 2023 г. на самото Министерство на вътрешните работи. В собствените си доклади МВР отчита по-добри резултати и по отношение на регистрираните, и при разкритите престъпления“, се казваше в позиицята на държавния глава от миналата седмица, изпратена от прессекретариата му.

 

Източник: offnews

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини