Спортният министър към Нургюл Салимова: Вие сте бъдещето на българския спорт

За издигането на престижа на България Димитър Илиев ще отличи и даде парична награда на Нургюл Салимова, както и при подобни върхови постижения на други наши спортисти в бъдеще.

„Успехът на Световната купа по шахмат обедини цяла България. Именно това е и основната роля на спорта. Искрено вярвам, че с талантливи млади състезатели като Вас българският шахмат отново ще бъде на световния връх в близкото бъдеще“. С тези думи министърът на младежта и спорта Димитър Илиев се обръща в поздравителен адрес към Нургюл Салимова.

Министърът изказва най-искрени поздравления към българката, която достигна до финала на Световната купа по шахмат в Баку, Азербайджан. Илиев е категоричен, че постижението ѝ утвърждава авторитета на родния шахмат и издига престижа на България.

„Страната ни е една от малкото в света, която в историята на този спорт има действащи шампиони и при мъжете, и при жените. Младите ни таланти като Вас трябва да бъдат мотивирани за големите успехи, защото Вие сте бъдещето на българския спорт“, посочва министърът в поздравлението си.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини