Лидерът на сдружение "БОЕЦ" Георги Георгиев заяви, че е бил незаконно подслушван и следен

Лидерът на сдружение "БОЕЦ" Георги Георгиев заяви, че е бил незаконно подслушван и следен по време на протестите през 2020 г. 

Пред сградата на Съдебната палата в София той посочи, че тези действия били разпоредени от прокуратурата, закрития вече Специализиран наказателен съд, МВР и Държавна агенция Технически операции към Министерския съвет.

Георгиев цитира данни, според които за 2020 година са дадени над 5300 разрешения за специални разузнавателни средства и още около 1900 за продължаване на вече разрешени. Постановени са малко над 350 отказа.

Около 2900 от дадените разрешения са с акт на закрития спецсъд. От тях са произведени малко над 14 000 мероприятия.

Гергиев каза, че разполага с доказателства за незаконно подслушване. Той посочи, че в годишния си доклад за 2020 година, публикуван през 2021, бюрото за контрол на СРС-та е заявило, че не са установени нарушения. По-късно Георгиев е получил документ, че в резултат на проверка са установени данни, според които той е бил обект не незаконно подслушване. 

По думите на лидера на "Боец" селективно са записвани негови разговори с журналисти. 

Адвокатът му Методи Лалов заяви, че ще бъде заведена искова молба за вреди от незаконното подслушване. Държавата трябва да плати за това, каза той.

Източник: БТА

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини