Един загинал и 96 задържани при нападение на фенове на ФК Динамо Загреб в Гърция

Нападение на футболни фенове на хърватския отбор Динамо Загреб срещу поддръжници на АЕК Атина в град Неа Филаделфия край Атина доведе до смъртта на 22-годишен мъж, предаде гръцката телевизия Скай. Полицията в Гърция задържа 96 души, сред които 8 са ранени. 

Според телевизионния канал почитатели на Динамо Загреб са се придвижили към стадиона на АЕК Атина в Неа Филаделфия и са нападнали фенове на гръцкия отбор около 23.00 ч. снощи.

Жертвата има множество прободни рани, най-вероятно нанесени с нож. 22-годишният мъж е бил откаран в болница, където е починал след опити на лекари да го спасят. 

Останалите ранени са 3 гърци и 5 хървати.  Те се възстановяват в болнично заведение и са сред деветдесет и шестимата души, които гръцката полиция залови. Другите 88 са задържани в полицейско управление. Сред тях има 82 хървати, 1 австриец, 1 босненец, 1 албанец, 1 германец и 2 гърци.

Според данни, публикувани в електронното издание на гръцката национална телевизия ЕРТ, между 150 и 200 организирани фенове на Динамо Загреб са се придвижили с коли към Гърция, въпреки че движението на фенове от Хърватия е било забранено с оглед на днешния футболен мач между двата отбора на стадиона на АЕК (OPAP Arena).

При снощните размирици бяха повредени и изпочупени много магазини и автомобили, запалени са били кофи за боклук и сухи клони в близост до открития паркинг.

Предвид смъртта на 22-годишния фен не се знае дали правоприлагащите органи в Гърция ще позволят футболната среща от 3-ия квалификационен кръг на Шампионската лига да се състои.

Източник: БТА

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини