Сблъсъци преди мача на "Левски" в Скопие, оперират ранен български гражданин

Градската болница в Скопие “Св. Наум Охридски” съобщи за сайта 4news, че в момента тече операцията на български гражданин. МВнР информира по-рано, че българинът е ранен в инцидент преди футболната среща между ПФК "Левски" и ФК "Шкупи" в столицата на Република Северна Македония.

Българският футболен фен е бил ранен с остър предмет и е пристигнал в болницата преди един час, според информацията. Ранен е в корема, засегнат е черният дроб.

“В момента тече операцията, а лицето е извън опасност за живота”, информираха от болницата.

По-рано в болницата е постъпило и още едно лице, което е препратено в друга клиника.

“На 27 юли 2023 г. в 18:38 ч. (19:38 ч. българско време) в Сектора по вътрешните работи Скопие е съобщено, че на улица „Цветан Димов“ са нападнати физически Д.А. (29 г.), Д. Й. (28 г.), Ф. Д. (31 г.) и М. С. (30 г.), всички от Република България, при които е използван и остър предмет, с който е наранен Д.А. Той е транспортиран в болница "Св. Наум Охридски", където е диагностициран с тежки наранявания, но според справката от болницата състоянието на лицето е стабилно. Предприемат се мерки по изясняване на случая”, гласи съобщение на министерството на вътрешните работи на Република Северна Македония, цитирано от портал "Екипа".

Министерството на вътрешните работи на Република Северна Македония съобщи по-рано, че полицията в Скопие е задържала деветима български граждани, фенове на "Левски" София.

На входа на стадион “Тодор Проески”, в зоната под трибуните, група фенове влязоха в конфликт със служители на полицията, който бързо прерасна във физическа саморазправа. Във видеоклиповете се виждат летящи бутилки от сок или бира, както и някои по-големи предмети. По-рано български футболни фенове бяха нападнати в Република Северна Македония минути преди началото на футболния мач от Лигата на конференциите между ФК "Шкупи" и "Левски" София на стадион "Тодор Проески" в Скопие. 

Атмосферата се нажежи още преди мача с неуместни коментари и съобщения в социалните мрежи, като планове за изгаряне на македонското и албанското знаме по време на мача тази вечер. Клубен двубой от съседни страни винаги създава условия съперничеството да излезе и извън трибуните, но в случая то е крайно изострено заради политическите конфликти между Република Северна Македония и България, така че нетърпимостта лесно може да ескалира, посочва порталът "Спорт1".

Източник: БТА

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини