Безводието в селата е вследствие от липсата на толерантност на местното население, каза заместник-директорът на „ВиК“ Перник

Уведомителни писма за пестене на питейна вода са изпратени до всички кметове и кметски наместници в Пернишко. Това съобщи за БТА заместник-директорът на „ВиК“ Перник Благовест Рагев. В писмата се апелира за провеждането на разяснителна кампания по места за минимизиране на голямото разхищение на ценен воден ресурс.

Той коментира, че през летните месеци консумацията на вода в селата от област Перник се е увеличила драстично. Повишение при авариите няма, но въпреки това водата не достига до всички и възникват ситуации на безводие. Като основна причина Рагев посочи липсата на толерантност сред живущите в дадени населени места. Заместник-директорът каза още, че „ВиК“ разполага със снимков материал, показващ безразборното и безконтролно разходване на вода. Проблемът с безводието според него е особено актуален в населените места с местни водоизточници, които са с ограничен ресурс. При селищата, захранващи се с вода от язовири, ситуацията е по-спокойна.

Рагев уточни още, че „ВиК“ Перник реагира на всеки сигнал за авария, чието отстраняване изисква време. Той не отмина и проблема с дефицита на кадри, които напускат сектора заради ниското заплащане.

 

Източник: Perunik.COM

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини