Кръгла маса, посветена на перспективите пред развитието на туризма в област Перник, ще се състои в областния град

Кръгла маса, посветена на перспективите пред развитието на туризма в област Перник, ще се състои този четвъртък в сградата на Минната дирекция в областния град.
Инициативата е на Регионалния младежки център в Брезник, съобщи за БТА Десислава Александрова - координатор към организацията. Събитието се провежда съвместно с екипа на Международния младежки център в Перник.

По време на кръглата маса ще бъдат обсъдени проблемите и възможните решения за развитието на туристическия потенциал в отделните общини от региона. Една от темите ще засегне и приноса на неправителствения сектор в процеса. По време на кръглата маса ще бъде представена и демонстрирана първата специално разработена дигитална програма (чатбот) с изкуствен интелект за Перник. Разработчик на концепцията е Елица Стоилова - предприемач, съосновател и управител на чатбот агенцията UMNI. Изпълнител е младият перничанин Алекс Милчов - бивш възпитаник на Професионалната гимназия по икономика в града и настоящ съсобственик на софтуерната компания „Граософт“ ООД.

Сред останалите теми, които ще бъдат представени по време на събитието, са бранд идентичност на туристическа дестинация и дигитален маркетинг за привличане на туристи. Младежка визия за развитието на туризма в област Перник ще представи Екатерина Кирилова - ученичка от единадесети „а“ клас на Средно училище с разширено изучаване на чужди езици „Д-р Петър Берон“. Участие в кръглата маса ще вземе още заместник-кметът на община Перник Стефан Кръстев.

Припомняме, че през есента на миналата година Радомир стана първата община в област Перник, създала своя регионална запазена марка (бранд) за качеството в туризма и в подкрепа на местния бизнес.

 

Източник: Perunik.COM

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини