Сериозна грешка: Северна Корея призна неуспеха със шпионския си сателит

Северна Корея определи неуспешния си опит от миналия месец да изстреля военен сателит като "сериозна грешка", предаде Ройтерс.

В петък и събота се е провело разширено заседание на Централния комитет на Корейската трудова партия, на което е било разпредено да се анализират причините за неуспеха и в най-кратки срокове да се подготви ново изстрелване на военния разузнавателен сателит, съобщи севернокорейската държавна информационна агенция КЦТА.

Лицата, отговорни за неуспеха, са били подложени на "тежки критики".

След отделянето на първата степен на ракетата носител е възникнал проблем с двигателя, поради което тя е паднала в Жълто море, заяви Пхенян в края на май, припомня Ройтерс.  

На последното партийно заседание севернокорейските власти са се зарекли, че ще развият ядрения капацитет на страната и ще засилят солидарността си с други държави, които се противопоставят на "стратегията на САЩ за световно господство".

Делегатите са обсъдили и въпроса за осигуряването на продоволствена самодостатъчност чрез увеличаване на селскостопанската продукция и постигане на годишната цел за производство на зърно.

По-рано тази година южнокорейското министерство на националното обединение каза, че ситуацията с храните в Северна Корея "изглежда се е влошила".

Източник: БТА

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини