"Зелено движение" ще се произнесе в сряда за втория мандат с ротация на премиерите

"По повод на информацията за реализация на втория мандат с ротация между Николай Денков и Мария Габриел, Националният съвет на "Зелено движение" не е взел решение и ще се произнесе в сряда - 24 май". Това се посочва в публикувана във Фейсбук позиция на "Зелено движение", част от коалицията "Продължаваме Промяната - Демократична България" (ПП-ДБ).

По-рано днес номинираният за премиер от ГЕРБ-СДС Мария Габриел и номинираният за министър-председател Николай Денков от ПП-ДБ дадоха съвместно изявление в Народното събрание. Денков съобщи, че националният съвет на ПП е обсъдил да бъде предложено правителство за 18 месеца. Предвижда се първите девет месеца министър-председател ще бъде той, а вицепремиер и външен министър Мария Габриел, за следващите девет месеца премиер ще бъде Габриел, а Денков – вицепремиер. Вторият мандат ще бъде национален, обяви Габриел, прочитайки декларация между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ.

След съвместното изявление кандидатът за министър-председател на ГЕРБ-СДС Мария Габриел върна на президента Румен Радев неизпълнен първия проучвателен мандат за съставяне на правителство.

Източник: БТА

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини