БНР Кърджали се включи в протеста за достойно заплащане

Изображение 1 от 2

    Работещите в Радио Кърджали подкрепиха протеста на колегите си в София и регионлните радисотанции на БНР в Пловдив, Варна, Стара Загора, Шумен, Благоевград и Видин. Протестиращите излязаха пред сградата на булевард "България" до Културния дом в Кърджали. 

    С импровизирано студио, което затвори голямо кръстовище близо до Българското национално радио в София, работещите в обществената медия излязоха на протест с искане за по-достойно заплащане.

    Акцията е организирана от КНСБ, съвместно със структурите на Конфедерация на труда "Подкрепа" и Съюза на българските журналисти в радиото.

    Работещите в БНР излизат на протест с искане за по-достойно заплащане

    Радио Пловдив се включи в протеста на БНР за достойно заплащане

    Основното искане е към народните представители - за спешно увеличение на средствата от бюджета за 2023 година за БНР, което ще направи възможно повишението на заплатите с 25%, за да бъде покрита натрупаната от 2021 г. насам инфлация.

    "Стигна се е до тук поради безхаберието на управляващите. От 2019 година се опитваме да ни чуя, да обърнат внимание на проблемите ни с ниското заплащане, издръжката на радиото, бюджета, недофинансиране, изобщо абсолютно никаква грижа за обществената медия. Искаме не по-малко от 25% увеличение на работната заплата", изтъкна Елица Доцева, синдикален председател на структура на КНСБ в БНР. Според нея исканите от синдикатите проценти за увеличение на работните заплати са напълно заслужени.

    "И е недопустимо такива работещи хора, в такава престижна организация да получават заплати от 880 лева, за немалък процент 1000 лева просто е мираж."

    БНР Радио Кърджали

    Снимки:еТВ

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

    Още новини

    Последни новини