Пръчка с кръв е иззета от дома на пребитото 4-месечно бебе във Видин

93-сантиметрова пръчка, одеяло, дрешки и възглавница с кръв са иззети от дома на 4-месечното бебе, което беше прието в болница с мозъчен кръвоизлив, рани и охлузвания и опасност за живота, заяви зам.-районният прокурор и говорител на Районна прокуратура – Видин Райна Петрова пред бТВ. 

По данни на прокуратурата в къщата по време на инцидента е имало бебе на 4 месеца, деца на година и половина, на 4 и на 5-годишна възраст.

"Майката твърди, че е оставила децата сами, за да отиде за памперси до магазина. Все още се изяснява кой е причинил нараняванията на бебето. Към момента няма данни в семейството да е имало сигнали за насилие. С майката живее мъж, който твърди, че е биологичен баща на децата", подчерта Петрова.

Допуска се петгодишното детето да е наранило бебето. То е с умствени дефицити, очаква се становището на детска педагогическа стая“, каза още прокурорът.

"Сигналът е подаден в сряда от Спешното към Районното управление във Видин за постъпило бебе в тежко състояние с риск за живота. Веднага е извършен оглед в дома на семейството в квартал „Нов път” в града", каза прокурорът. 

По останалите деца не са открити следи от насилие. Те не са изведени към момента от семейството. Ще ползват седмична грижа.

Двамата родители не са задържани.

Източник: offnews

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини