Откриха недекларирана валута за над 850 000 лв. на границата с Турция


Недекларирана валута с левова равностойност 855 043 лв. е разкрита на Митнически пункт „Капитан Андреево“ при проверки на три превозни средства на 4-и, 5-и и 6-и май.

Сумите са били в лек автомобил и два камиона. Колата е пътувала от Турция за Великобритания. В зоната за митнически контрол шофьорът, британски гражданин, както и неговият спътник, български гражданин, са обявили, че нямат нищо за деклариране. При извършената митническа проверка инспекторите откриват в естествени кухини в багажното отделение и в купето на автомобила британски паунди в банкноти с различни купюри. Общото количество на установената недекларирана валута е 164 700 британски паунда с левова равностойност 365 989 лева.

На следващия ден на трасето за изходящи товарни автомобили във влекач с полуремрке с турска регистрация, пътуващ от Нидерландия през България за Турция, са открити 100 050 евро. Те са извадени от проверяващите от вътрешността на греда за укрепване на багажа в товарното помещение.

При третия случай под тапицерията на тавана на шофьорската кабина на камиона от Нидерландия за Ирак, са открити недекларирани 150 000 евро.

И двата камиона с контрабандни пари са шофирани от турски граждани.

По случаите са образувани три бързи производства от разследващи митнически инспектори под надзора на Районна прокуратура –Хасково-Териториално отделение – Свиленград.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини