Резников: Подготовката за украинското контранастъпление е на финала

Подготовката за контранастъпление на въоръжените сили на Украйна вече е на финала.

Това изявление направи по време на пресконференция на 28 април министърът на отбраната на Украйна Олексий Резников, като отбеляза, че Украйна е получила много модерна техника, голям брой бронирани машини от различни видове - Брадли, Мардер, Страйкър, и според министъра "ще има CV 90 от Швеция."

"Подготовката е завършена, в допълнение към оръжията и оборудването, нашите военни все още трябва да го овладеят. Получихме много модерни системи, особено в частта на "бронирания юмрук". Освен танковата коалиция, която включва предимно Leopard 2 и Challenger, малко по-късно ще дойдат Leopard 1“, каза той.

Освен това Резников отбеляза, че танковете Abrams няма бъдат навреме, за да участват в това контранастъпление на украинските защитници.

По думите на министъра войските чакат решение на командването за атака и метеорологични условия, което ще улеснят настъплението.

"Ако в глобален план, във висок процентен режим, ние сме готови, от там нататък зависи от Генералния щаб, от командването. Веднага щом имаме Божията воля, времето и решението на командирите, ние ще го направим."

На пресконференцията на 28 април Резников каза, че мирни преговори между Украйна и Русия все пак ще се провеждат в бъдеще. Основна тема ще бъдат условията за капитулация на Руската федерация, процедурата за изплащане на репарации и начинът да бъдат изправени военни престъпници пред съда.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини