В днешната ракетна атака руснаците са използвали ракети Искандер-К

По време на днешната ракетна атака срещу Украйна руските сили са използвали, наред с други, и наземни ракети "Искандер-К", които са трудни за откриване и могат да бъдат изстреляни от малки разстояния. Това съобщи в ефира на телемаратона Юрий Игнат, представител на ВВС на Въоръжените сили на Украйна.

"По уточнене информация ракетите "Искандер-К" са долетели от южно направление. Това също е крилата ракета, която по принцип има същите ТТП като "Калибър", но "Искандер-К" е ракета с наземно базиране, не балистична, а крилата. Точно тази ракета лети много ниско и това е проблемът с нейното откриване и сваляне. Но такива ракети са свалени от нашата ПВО", каза Игнат.

Той добави, че характеристика на ракетата "Искандер-К" е възможността за изстрелването й от близко разстояние.

Ракетната атака срещу Украйна на 28 април - какво се знае

Рано сутринта на 28 април в цяла Украйна е обявена въздушна тревога. Впоследствие стана известно, че руските нашественици са атакували Украйна от стратегически самолети Ту-95 от района на Каспийско море. Украинската ПВО е унищожила 21 от 23 крилати ракети Х-101/Х-555, както и два оперативно-тактически БЛА.

Над Киев са свалени 11 руски ракети. Останките на една от тях са ударили многоетажен жилищен блок.

В Днепър в резултат на удара са загинали млада жена и малко дете.

В Уман руска ракета удари многоетажна сграда. Към 11.00 часа се знае за 10 загинали, включително две деца, и 18 ранени. Обявен е тридневен траур за загиналите.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини