Microsoft откри в Полша първия център за облачни данни за региона на Централна и Източна Европа

Компанията "Майкрософт" откри в Полша първия в Централна и Източна Европа център за обработка на облачни данни, съобщи компанията, цитирана от полската новинарска агенция ПАП. 

Свръхмодерният център на "Майкрософт" представлява три независими физически локации около Варшава, всяка от които се състои от един или повече центрове за данни.

Коментирайки новия център, министър-председателят на Полша Матеуш Моравецки заяви, че иска страната му да бъде в челните редици на страните, развиващи облачни технологии.

"Искаме Полша да бъде в световния авангард на страните, които развиват облачни технологии", заяви Моравецки по време на Европейския икономически конгрес в Катовице.

Министърът на цифровизацията на Полша Януш Чешински заяви, че правителството работи по програма за кредитиране в размер на 700 млн. евро за предприятия, подготвени за облачна трансформация.

Марк Бжежински, посланик на САЩ в Полша, заяви, че проектът за облачен център показва колко важен е полският пазар за частния сектор. Той добави, че това е и знак за дълбоките отношения, които свързват САЩ и Полша.

Ралф Хауптър, президент на "Майкрософт" за Европа, Близкия изток и Африка, заяви, че центърът ще помогне за гарантиране на киберсигурността в Полша и ще стимулира иновациите в полския предприемачески сектор.

Източник: БТА

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини