Достойно представяне на възпитаниците на ЕГ „Христо Ботев“ в националното състезание по реч и дебати на английски език в град София

Фондация „БЕСТ“ за България за десети път събра на финално национално състезание най-добрите дебатьори и оратори от цялата страна. То се проведе на 22 и 23 април в сградата на Института за национално и световно стопанство, гр. София, наричан „българския Харвард“ заради отличната подготовка на всички, които го завършват. Възпитаник на този институт е Кристалина Георгиева, удостоена с титлата Доктор Хонорис Кауза.

За десетте години от съществуването си, организаторите на събитието в лицето на фондация „БЕСТ“ са безвъзмездно подпомагани от посолството на Америка в България и лично от посланик Кенет Мертен и Комисия Фулбрайт за България и нейния ръководител Анжела Родел. Те поздравиха състезателите на церемонията по откриването. Топло бяха приветствани журналистът от Нова телевизия Благой Цицелков и представители на ръководството на УНСС.

Американски помощник-учители, които преподават в Силистра, Хасково, Димитровград, Разград, Русе, Шумен, Стара Загора, Сливен, Ямбол, Правец, Добрич, Варна, София, оказват незаменима помощ на дебатьорите. Тази година тяхното участие е внушително – 259 оратори и 60 отбора по дебати.

След оспорвани двубои през есента и пролетта, възпитаниците на ЕГ „Христо Ботев“ успяха да надделеят над голямата конкуренция и се класираха за националния кръг в категория Дебати. Техните имена са Жасмин Ялчън от 11 клас, Енвер Озан и Селин Рамадан от 12 клас. Младежите показаха креативност, богат речников запас и широка обща култура, а заслуга за отличната подготовка на учениците има американският помощник–учител Джак Корби. Класиране на 12. място измежду 60 отбора по дебати е забележителен успех.

Организаторите на събитието бяха подготвили анураци, тениски, стикери и дори чорапи с логото на Фондацията. Парите, събрани от продажбата им, ще подпомогнат по-нататъшната ѝ работа сред младите хора.

Поздравяваме нашите възпитаници, техните наставници и учители за достойното представяне!

Това съобщиха от ръководството на гимназията.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини