Кметът на Перник забрани със заповед паленето на стърнища и сухи треви

Забранено е паленето на стърнища, сухи треви, слогове и крайпътни ивици в периода от 1 април до 31 октомври, е записано в заповед на кмета на Перник Станислав Владимиров, публикувана на официалния сайт на местната администрация.

Мярката е ежегодна и насочва вниманието на населението към своевременното откриване и успешно гасене на възникнали пожари преди прага на летния сезон.

Кметовете и кметските наместници на населените места в община Перник трябва да уведомят местните жители, земеделски производители и арендатори за рестрикциите. Забраната обхваща и частите от защитения резерват "Острица" попадащи на територията на община Перник.

Нарушителите на заповедта и ползвателите на земеделски земи, в които бъде установено изгаряне на стърнища и други растителни отпадъци, ще бъдат санкционирани.

Както БТА информира, служителите на Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" в Перник реагираха на 18 произшествия по време на отминалите великденски празници. Шестнайсет от тях бяха свързани с гасене на сухи треви и отпадъци.

Източник: Perunik.COM

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Случаен виц

Последни новини