Софийското читалище „Искра 1964 г." гостува в Брезник с пролетна музикално-поетична програма

Пролетна музикално-поетична програма под наслов: „Бяла, бяла надежда. Зелен, зелен Гергьовден. Червен, червен Великден“ предстои да представят в Народно читалище (НЧ) „Просвещение 1870“ в Брезник. За проявата съобщи секретарят на културната институция Борис Борисов.

Изявата, която е планирана за 28 април от 18:30 ч. в малкия салон, е гостуваща. В нея ще участват съставите към НЧ „Искра 1964 г." гр. София. По време на концерта ще бъдат представени стихове на поети от литературен клуб „Живи думи“ към софийското читалище. За доброто настроение на брезнишката публика ще се погрижат още женската вокална група „Б-ФОЛК“ с диригент Светослав Балтаков, както и камерната мандолинна формация „Прима Визионе“ с диригент Пламен Маслев. Концертът е със свободен достъп и се осъществява с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“.

Днес от 17:30 ч. в малкия салон на Читалището в Брезник ще бъде представен и поетичен спектакъл по повод 100-годишнината от рождението на българския поет, писател и публицист Евстати Бурнаски.

Стихове и песни, създадени по текстове на родения в брезнишкото село Муртинци творец, ще прозвучат в изпълнение на самодейци от клуб „Художествено слово“ с ръководител Магделена Георгиева.

 

Източник: Perunik.COM

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини