Обявен е ХVII-ят Международен конкурс за млади изпълнители на класически музикални инструменти

Седемнадесетият Международен конкурс за млади изпълнители на класически музикални инструменти ще се проведе от 28 до 30 април в Двореца на културата в Перник, съобщиха от институцията. В надпреварата могат да участват изпълнители на класически музикални инструменти – индивидуално и в камерни формации. Те ще се състезават в  две категории – за любители и за специализирани музикални училища.

Участниците са разделени в седем възрастови групи, с времетраене на изпълнението от 5 до 15 минути. За ансамблите няма възрастови ограничения. Конкурсната програма включва свободно избрани две или повече произведения с различен характер в рамките на посоченото времетраене.

Всички изпълнители ще получат грамоти за участие. За всяка възрастова група и категория се присъждат дипломи и медали за I,  II,  III място и дипломи за поощрения.

Наградата на кмета на Перник Гран при ще бъде присъдена за изключително ярко дарование. Тя е статуетка и парична сума от 1000 лева. Плюшени играчки ще получат най-малките участници. Институт „Сервантес“ и посолството на Кралство Испания у нас предоставят по три специални награди за изпълнение на творби от испански и ибероиспански композитори, също и подаръци. Ще бъде връчен приз за високи педагогически постижения, за клавирен съпровод, награда „Клавирна мечта“.

Носителите на наградите на Камерен оркестър „Орфей“ и на Духовия оркестър получават покана за участие в празничния концерт за откриване в следващото издание на конкурса.

Таксата за участие е 60 лв. за индивидуални изпълнители, по 45 лв. за всеки участник от ансамблите и може да бъде платена до 17 март включително.

Паралелно с музикалната надпревара ще се проведе и XVI-ят конкурс за детска рисунка.

 

Източник: Perunik.COM

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини