Facebook и Мessenger отново действат зад гърба на всички нас

През годините неколкократно са се появявали данни, че мобилните приложения на Facebook и Messenger изразходват твърде много батерията на смартфона. 

Оказва се, че това не е просто спекулация или слух, а истински факт, който наскоро бе разгледан и от The New York Post. 

Бивш служител на Meta на име Джордж Хейуърд e дал интервю за американското издание, в което разкрива, че приложенията действително могат да източат батерията на смартфона при това съвсем преднамерено. 

По думите на Хейуърд Facebook и Messenger непрестанно тестват нови функционалности без изричното знание на потребителите, а това води до консумиране на много повече енергия от двете приложения. 

Практиката дори си има име - нарича се “негативно тестване”, а Хейуърд е бил в екипите, които са били отговорни за нейното провеждане. 

Чрез нея платформите могат например да изпробват нови начини за зареждане на данни или показване на изображения, споделя бившият служител. 

Отказът на Хейуърд да участва в подобно нещо се оказва причината за неговата раздяла с Meta, тъй като негодуванието не било прието добре от мениджмънта. 

Според американеца практиката на негативно тестване е напълно нелегална и дори може да се окаже опасна за хора, поставени в рискови ситуации, които ненадейно могат да се окажат без батерия в критичен момент. 

Източник: lifestyle.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Случаен виц

Последни новини