Ferrari California катастрофира комично в София

Колите са част от инициатива на Marlboro

Инциденти със суперавтомобили се случват доста често, когато водачът им не знае как да се държи с подобен автомобил. Неотдавна например се разчу как 73-годишен американец от Флорида e успял да унищожи 10 суперскъпи автомобила. В последствие стана популярно едно видео от YouTube, в което се вижда как американско Bugatti Veyron пада в езеро. Доста комична ситуация. Но в случая в основата на този материал в е история, която се е случила в България. 

Един видео клип, който изглежда да е заснет с мобилен телефон или дигитална камера, показва два водачи, които карат Ferrari California. В случая на видеото те се разхождат из София и правят глупости. Доколкото е известно, двете коли са били с швейцарска регистрация и са били управлявани от чужденци. 

В някакъв момент обаче единият от шофьорите е решил малко да понасили колата, за да завърти малко задницата. Както показва клипчето, това не е много трудно, което пък от своя страна означава, че безотговорните водачи са управлявали колите с изключени електронни помощници. В крайна сметка обаче водачът губи контрол над своя California с мощност от 460 к.с. и удря задницата си в идваща насреща кола. В последствие колата леко се завърта и се чуква в булдозер . . . Грозна гледка! 

По принцип Ferrari-тата не са толкова често срещана гледка в България, а като че ли моделът California е още по-малко популярен. Всъщност след кратко търсене в интернет човек може да види доста видео клипове, на които се виждат въпросните две коли. Съдейки по промоционалните стикери Marlboro на колите, както и по промоционалните модели около тях, човек стига до заключението, че колите са част от събитие. 

Какво може да се каже за колата? Той е кабриолет с твърд сгъваем покрив, има средноразположен двигател зад предната ос, както и трансмисия с два съединителя. И шасито, и каросерията са от алуминий, като за мощността се разчита на 4.3-литров V8 двигател с директен инжекцион. Новият агрегат позволява да се развиват максимално 460 к.с., които са на разположение при 7 500 об/мин. Това пък неминуемо означава, че новият California ще може да спринтира до 100 км/ч за по-малко от 4 секунди. Въртящият момент се предава към задните колела посредством нова седемстепенна трансмисия с два съединителя, която се контролира от същата система за тракшън контрол, която се ползва и във Формула 1. И за да се реагира адекватно на всичката тази мощ, се ползват въглеродно-керамични дискове, които са си стандартни. 

Източник: rs-auto.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини