Мъск вече не е най-богатият човек в света

След труден ден за Tesla на фондовите пазари, Илон Мъск вече не е най-богатият човек в света. Tesla, от която Мъск притежава около 14 процента, отбеляза спад на цените с около 6,4 процента във вторник.

Откакто Мъск се опита да купи Twitter през април, акциите на компанията паднаха наполовина, което значително намали богатството му. В момента Forbes сега поставя Илон Мъск като втория най-богат човек в света с приблизително състояние от 181,3 милиарда долара. Някои биха нарекли това пример за лош късмет в седмица, в която той бе освиркан, след като беше представен като "най-богатият човек в света" на сцената в шоу на Дейв Шапел.

Според инструмента за проследяване Мъск все още притежава много повече богатство от Гаутам Адани (134,4 милиарда долара) и Джеф Безос (113,8 милиарда долара). Основателят на Amazon обеща да раздаде по-голямата част от огромното си богатство миналия месец.

Но най-богатият човек в света в момента е Бернар Арно с приблизителна стойност от 187,6 милиарда долара. Главният изпълнителен директор и съосновател на LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton обедня с около 347 милиона долара вчера, но не колкото Мъск.

Състоянието на Мъск е намаляло с над 100 милиарда долара през годината, в която той придоби гиганта на социалните медии Twitter за 44 милиарда долара. Рекламодателите напускат социалната медия, оказвайки голям натиск върху компанията и личното богатство на Мъск. Абонаментната услуга на Мъск Twitter Blue не може да компенсира загубите на реклама, доколкото първите доклади показват, че недостатъчно хора я ползват.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини