Велоалея ще бъде изградена между източните квартали на Перник

Велоалея ще бъде изградена между източните квартали на Перник - „Изток“ и „Църква“, съобщиха от общината. Обявена е обществена поръчка за изготвяне на идеен инвестиционен проект с прогнозна стойност 23 333 лв. без ДДС.

Началото на проектната разработка е при кръстовището на улиците „Благой Гебрев“ и „Ленински проспект“. Там новата велоалея се свързва със съществуваща по ул. „Ленински проспект“. Краят е при кръстовището на бул. „Димитър Благоев“ с ул. „Евгени Ачанов“. Участъкът е с приблизителна дължина 5 000м.

Идейният проект цели да намери решение за велосипедно трасе от кв. „Изток“ до кв. „Църква“. Осъществяването му би допринесло за подобряване на градската среда, осигуряване по-добра свързаност на кварталите чрез безопасна и бърза велосипедна и пешеходна връзка, смятат от общината. Новото съоръжение ще допринесе и за опазване на околната среда чрез намаляване на въглеродните емисии при по-малък автомобилен трафик, също и ще насърчава гражданите да ползват велосипеди.

В Перник има велоалея  с обща дължина 6 246,77м. Тя  започва от централния площад „Кракра“, върви  успоредно на вътрешноградската магистрала и река Струма и стига до парка пред кметство „Изток“. Велоалеята е комбинирана - двупосочна за велосипедисти и пешеходци.

 

Източник: Perunik.COM

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини