Топ-специалист по ИТ сигурност на държавата за 627 лева

В конкурса за директор на Дирекция “Електронно управление” при Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията вече има петима одобрени кандидати и предстои скоро измежду тях да бъде избран човекът, който в продължение на почти 4 години ще определя стъпките на електронното ни правителство.

Конкурсът за длъжността бе обявен на 12 октомври, а на 2 ноември на сайта бе публикуван списък на допуснатите и недопуснатите до участие. Марио Миладинов, Румен Трифонов, Стойчо Чичеков, Николай Недялков и Николай Дилов са допуснати до участие. Шестият кандидат Веселин Радков не е допуснат, тъй като не е представил екларация по чл. 17, ал. 2, т. 1 от НПКДСл. Изискванията към кандидатите за ръководната позиция бяха: да притежават образователно-квалификационна степен "магистър", да имат 7 години професионален опит в областта на информационните технологии, комуникации, електронни услуги или ранг V старши, да притежават компютърни умения.

Петимата одобрени кандидати трябваше да представят своя концепция на тема "Платформа за практическа реализация на електронни услуги" до 9 ноември. Предполага се, че сега МТИТС чете задълбочено разработките. Размерът на заплатата, определена за този, който бъде избран за директор на дирекцията “Електронно управление”, е определен на 978 лв., пише на сайта на МТИТС. Паралелно с това във ведомството текат още два конкурса за ИТ специалисти, които да се включат в дирекция “Електронно управление”. До 13 ноември се приемат документи за началник на отдел "Електронно правителство и електронни административни услуги” в дирекция "Електронно управление”. Избраникът ще бъде на заплата 819 лева, определеило е ведомството. Изискванията са кандидатите да притежават образователно-квалификационна степен "магистър", да имат 6 години в областта на информационното обслужване или ранг І младши, да притежават компютърни умения. Като предпочитана специалност МТИТС посочва “информационни технологии и комуникации и информатика”.

Пак в същия срок тече и конкурс за длъжността «Главен експерт” в отдел "Оперативна съвместимост и информационна сигурност”, дирекция «Електронно управление". Топ-специалистът по сигурност на държавата ни ще бъде назначен на заплата 627 лева, според определеното от МТИТС. Изискванията се различават от горната обява само по това, че се търси опит в продължение на 4 години или ранг ІІІ младши

Източник: technews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини