Общинският съвет в Перник е с нов председател

Общинският съвет в Перник е с нов председател. На извънредна сесия днес с тайно гласуване съветниците избраха на ръководния пост председателя на групата съветници на ГЕРБ Денислав Захариев.

До рокадата се стигна след като на последното редовно заседаниена ОбС, досегашният председател Димитър Колев подаде оставка. Оттеглянето си от поста той обясни с лични мотиви и със създалото се напрежение на последните две сесии, които бяха прекратени поради липса на кворум. Новоизбраният председател Денислав Захариев е с юридическо образование. През годините е работил като юрисконсулт в Областна администрация в Перник. Бил е секретар и зам.-кмет на Община Перник, както и два мандата общински съветник.

„Всичките усилия ще бъдат насочени към това да постигнем един консенсус в ОбС, да бъдат решавани проблемите на гражданите оптимално бързо, да се работи добре с общинската власт в синхрон, да си помагаме, да не бъдем от две различни страни. И естествено всеки един съветник да бъде чут, да бъде изложена тезата му, да бъде разбрана. Да се търсят пресечните точки, а не противопоставянето“, каза Захариев .

Той беше избран с гласовете на 28 от общо 37 съветници.

 

Източник: БНР

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини