Ако Земята е лудницата на Вселената, то България е нейният изолатор. ЧРД на Шкумбата

Димитър Туджаров-Шкумбата празнува своя рожден ден със спектакъла "Луд за връзване". Събитието е тази вечер в зала 1 на НДК, съобщават организаторите.

"Ако Земята е лудницата на Вселената, то България е нейният изолатор", е лайтмотивът на концерта, в който ще участват "Сараи джаз" (Куба), салса клуб Streersalseros, музикалната група "Точка БГ", Орлин Павлов, Сорина Богомилова, Радостина Николова, Ива Давидова, Асен Ланданата и Select Band - в ролята на Азис и Лили Иванова, вокално трио Deja Vu, Крум Крумов - в ролята на Тодор Колев, Данчо Колев и Теодор Тодоров - в ролята на Metallica, фолклорната формация "Русалии".
 
Очакват ви и още много изненади, допълват организаторите.

"Смехът е лекарство и моят съвет към всички е да го приемат по три пъти на ден - преди, след и вместо ядене, и ще се чувстват добре", казва в интервю за БТА българският комик.

По думите му във времена на война и в трудни ситуации, пред които е изправено човечеството, хуморът е този, който спасява хората като отдушник на събралото се напрежение. Според него заради създалата се психоза, страх, породени от данните за смърт по време на пандемията хуморът в последните две години се е променил. Хората не се шегуваха в това време и прибраха усмивките си, коментира комикът.

"Нека се смеем не само на първи април", призова Шкумбата. Той се старае от сутринта да гледа с усмивка на деня. Ако се опиташ да тръгнеш с усмивка, ти можеш да преодолееш трудностите по много по-лесен начин, каза той. Доказано е, че смехът лекува, допълни комикът.

Димитър Туджаров-Шкумбата е роден на 6 октомври 1954 г. в Петрич. По време на социализма става изразител на чувствата и отношението на хората към властта. Запазва популярността си и след установяването на демократичния режим в страната. Шкумбата е най-добре познат като разказвач на вицове. 

През 1979 година завършва ВМЕИ - София, магистър е по автоматика и телемеханика. През 2009 година се дипломира с магистърска степен по реторика в СУ "Св. Климент Охридски", във факултета по философия. 

Първата му роля е във филма "Дисонанси" (1981) на режисьора Александър Раковски, продуциран от БНТ. През 1995 г. излиза първата му не апокрифно, а легално издадена аудио касета със заглавие "Първо частно-честно нелегално радио". В периода 1996-1999 г. той има самостоятелни хумористични рубрики в предаванията "Добро утро" и "Събота късен следобед". В периода 1996-1998 г. води своя рубрика, озаглавена "Неделя късен следобед" по БНР.  От 1997 до 1998 г. по телевизия "7 дни" води собствено шоу, наречено "Шоуто на Шкумбата". Автор е на много продукции и моноспектакли - "Смях до сълзи“, "Тежко е, но няма как!“, "Животът иска жертви, но няма да сме ние“, "Параграф 23“.

През 1996 г. излиза първата авторска хумористична книга "Шкумбата се смее“, която е преиздадена няколко пъти. През 2000 г. издава диска "Тежко е, но няма как!“, в което всички текстове и изпълнения са авторски. От 25 май 2020 г. е водещ на хумористичното предаване "Tonight with Шкумбата" по "7/8 ТВ".

Има многобройни участия и самостоятелни шоу-програми в много страни по света – от Русия през Мароко до САЩ. Владее и играе на български, френски, английски, немски и руски.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини