"Продължаваме Промяната" ще възстанови работата си оттам, откъдето бе спряна

В този парламент "Продължаваме Промяната" ще възстанови работата си оттам, откъдето бе спряна, този път като конструктивна, предвидима опозиция. Това каза съпредседателят на "Продължаваме Промяната" (ПП) Кирил Петков по време на изявление от името на парламентарната група на ПП на тържественото първо заседание на 48-ото Народно събрание.  

"Продължаваме промяната" вярват, че Съединението прави силата, но обединение е възможно само с хора, които показват, че са готови да платят личната цена мечтата да не остане само мечта, а да се превърне в реалност, заяви бившият премиер и съпредседател на "Продължаваме промяната" Кирил Петков 

"Продължаваме промяната" ще бъде конструктивен партньор, ще подкрепи всяко решение, което ще ни приближи до заветната мечта, но яростно ще критикува всеки, който противопостави интереса си пред този на българските граждани, закани се Кирил Петков.

ПП ще е коректив с реални действия и решения. Време е да поставим точка на безкрайния политически преход и време е разговорът да се превърне не само за политика, а и за спазени обещания. ПП ще са последователни и няма да предадат доверието на половин милион българи да продължат промяната, увери Кирил Петков.

Всички ние преди изборите дадохме дума да решим проблемите на хората, да започнем да градим мечтаната България, обясни Петков.

ПП ще възстанови работата си там, откъдето била спряна, но този път като конструктивна опозиция. Бившите управляващи ще се водят от два принципа - да оправдаят доверието на избирателите си и да изпълнят обещанията си, които са отправили на избирателите си.

Кирил Петков изброи конкретни решения, за които ПП ще настоява - конкурентоспособността на бизнеса, да не се повишават данъците, фискална дисциплина и бюджетният дефицит да бъде ограничен до 3%, таван на цените на тока до 250 лв. на мегаватчас, да няма теч в енергетиката, таван за цената на газа и 160 000 лв. праг за регистрация за ДДС, увеличение на пенсиите с 20%, МРЗ от 860 лв., нова дефиниция за енергийна бедност, две тарифи за ток, газ, вода и парно, учителските заплати да бъдат увеличени на 125% от средната работна заплата, минималната заплата на всички лекари да бъде 2 000 лв. и на всички медсестри да е 1 500 лв.,

В сферата на борбата с корупцията ПП още днес ще внесат законопроекта за антикорупционната комисия с разследващи функции, като ще настояват да има разследване на главния прокурор от независим съдия.

В сферата на външната политика ПП ще продължат работата си за влизане на България в Шенген, Еврозоната и България да е уважаван член на ЕС и НАТО.

Няма как да си евроатлантик, ако не уважаваш закона, съдебната система и не отстояваш премахването на корупцията. Заплахата от войната в Украйна не трябва да притъпява нуждата от законност, изтъкна Кирил Петков.

Към всички патриоти в парламента, Петков зададе въпроса колко паметници на български владетели от Златния век са видели народните представители като обиколят центъра на столицата, за сметка на ул. "Московска", ул "Граф Игнатиев", храм-паметник "Александър Невски".

Време е да спрем с псевдонационализма, който се шири в България, а прокарва чужди интереси. Време е да оценим знанието на корените на историята ни, културата и традициите ни. Сами, без помощ на Големия брат и въпреки Великите сили, подчерта Кирил Петков.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини