Пернишката полиция инспектира най-малката община в областта - Ковачевци

Мобилен екип от областната дирекция на МВР (ОД на МВР) в Перник обхожда населените места в най-малката община в областта - Ковачевци, съобщи регионалният говорител на МВР Венцислав Алексов. В инспекциите участва и директорът на ОД на МВР старши комисар Павел Млеканов. Срещите се осъществяват по предварително обявен график и са насочени към превенция на битовата престъпност в малките населени месата.

В с. Косача основният проблем, изтъкнат от живеещите, е рискът от пътнотранспортни произшествия в центъра на населеното място, където автомобилите преминават със скорост, много над разрешената. Засилването на контрола и поставянето на изкуствени неравности по пътното платно са основните начини за решаването му, според ОД на МВР. Съвместно със стопаните на пътя ще бъдат предприети най-адекватните и рационални мерки срещу „джигитите“ на шосето, посочи Алексов.

Малкото останали жители в с. Слатино се оплакват от липсата на вода и сигнал на мобилните оператори. Проблем за живеещите е също транспортната връзка със с. Ковачевци и по-големите населени места.

Кметът на община Ковачевци Васил Станимиров е посочил проблеми с инфраструктурата, отнасящи се до разбити тротоари при ремонт в с. Егълница и непочистена растителност край пътищата в населените места.

„Повечето от изнесените проблеми не са от компетентността на МВР. Полицията обаче ще съдейства, като ги постави пред съответните институции“, коментира за БТА Венцислав Алексов.

Следващите срещи са на 13 октомври, в селата Сирищник, Светля и Чепино.

 

Източник: Perunik.COM

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини