Защо Apple “орязва” производството на iPhone 14

В условията на ескалираща инфлация е разумно да предположим, че потребителите биха предпочели да се насочат към по-евтини смартфони. 

Това обаче изглежда не е точно така, когато става дума за тазгодишната серия iPhone 14. 

Наскоро Bloomberg разкри, че Apple възнамерява да “ореже” производството на базовия iPhone 14 с поне шест милиона бройки заради слаб интерес към модела. 

В същото време обаче компанията се радва на силни продажби на по-скъпите iPhone 14 Pro и 14 Pro Max и планира да пренасочи усилията си към производството на тези модели.

Търсенето за iPhone 14 Pro Max изглежда е толкова голямо, че периодът за доставка се оказа най-дългият за телефон на Apple от шест години насам - средно по 36.5 дни. 

Една от причините за високия интерес към Pro моделите е фактът, че само те получиха нов чип тази година, 48-мегапикселови камери и промяна в дизайна, макар тя да е съвсем минимална.  

Все пак технологичният гигант продължава да преследва ревизираната през лятото бройка от 90 милиона продадени устройства за втората половина на годината. 

Не изключваме обаче и възможността компанията отново да преразгледа прогнозите си или да не успее да достигне споменатите продажби, имайки предвид глобалните изгледи за пазара на смартфони през настоящата година. 

Маркетинговата агенция IDC прогнозира, че продажбите на телефони за тази година ще са с поне 6.5% по-ниски спрямо миналата година, като причини за това са войната в Украйна, инфлацията и опасенията от рецесия в различни точки на света.  

Източник: lifestyle.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини