Британци разработиха собствен plug-in хибрид

Очаква се автомобилът да излезе на пазара през 2011-та, а година по-късно производството му вече да е мащабно

Компанията Axon Automotive представи готов за серийно производство plug-in хибрид, който е нейна собствена разработка. Очаква се автомобилът да излезе на пазара през 2011-та, а година по-късно производството му вече да е мащабно.

Техническите характеристики на автомобила все още не са оповестени, но се знае, че той разполага с електромотор, комплект батерии и двигател с вътрешно горене, работещ както с бензин, така и с биоетанол.

Хибридната кола може да се движи само на електричество или и с помощта на бензиновия двигател. При комбинирано шофиране отделяните вредни емисии не надвишават 50гр/км., а зареждането на батериите може да става в движение от агрегата с вътрешно горене или в обикновен домакински контакт.

Каросерията на автомобила е почти изцяло от карбон. Според Axon Automotive, те са успели да създадат технология за изработка на карбонови детайли, които да са достъпни за масови градски коли, а не само за спортни

През следващите години от Axon Automotive планират да построят малки предприятия за производство на екологично чисти автомобили в почти всички големи европейски държави, сред които Франция, Испания, Ирландия, Дания и Холандия.

Източник: lifestyle.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини