Служители на сектор ‘’Противодействие на икономическата престъпност‘‘ при ОДМВР Перник установиха и иззеха 10 660 къса цигари и 30 кг нарязан тютюн без акцизен бандерол на МФ на Р България

Служители на сектор ‘’Противодействие на икономическата престъпност‘‘  при ОДМВР Перник установиха и иззеха 10 660 къса цигари и 30 кг нарязан тютюн без акцизен бандерол на МФ на Р България.

Вчера, вечерта в хода на специализирана полицейска операция  по линия на противодействие, превенция и ограничаване на престъпления, свързани с продажба и държане на стоки без акцизен бандерол, проведена на територията на село Негованци, община Радомир, служителите от сектор ПИП при ОДМВР  - Перник проверили порутена стара къща и дворно място, ползвани от 50–годишен столичанин и 40 – годишна перничанка. Намерени и иззети  по надлежния ред  са около 30 кг нарязан тютюн без акцизен бандерол на Финансовото министерство на Република България, за който има данни, че бил продаван, както и електронна везна.

В хода на последвалите процесуално –следствени действия  са проверени  и два адреса в град Перник, ползвани от двамата, като в единия от тях – обитаван от брата на мъжа са установени и иззети 10 660 къса цигари от различни марки, без акцизен бандерол на МФ на Р България. И трите лица са познати на органите на реда с други подобни криминални прояви. Задържани са за срок до 24 ч. с полицейска заповед.

Започнато е досъдебно производство по чл. 234 от Наказателния кодекс под надзора на прокуратурата и работата продължава.

 

Източник: Perunik.COM

Видеа по темата

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини