Славейковци на финална конференция по международен проект

В разгара на летния сезон в Бургас  се проведе  финалната конференция по проект „Предприемачество чрез ефективен мениджмънт". Проектът цели насърчаване и създаване на предприемачески интереси и умения у младежите в България и Полша. Проектът ЕТЕМ се координира от LeantickLtd София.

Кърджали бе представен от отбора „Славейков“ и приятели“, тъй като училището за шампиони „Петко Рачов Славейков“ получи правото да участва във високия форум.

Дейностите във финалната конференция по проекта, проведена в парк „Езеро“ – Бургас, бяха разделени на 4 панела, като всеки един от тях цели личностно развитие чрез примери, беседи и ролеви игри. Екипът от Кърджали бе изцяло дамски: Мария Белева, Михаела Куцева, Христина Солакчиева, Даяна Кехайова, Теодора Момчилова, Еда Хайрула  и ДилараШади. Ръководител и „сформировач“ на отбора е Катерина Дикмева.

Верни на своята традиция, участниците в екипа на СУ" Петко Рачов Славейков“ и приятели подготвиха такъв проект и го представиха толкова безапелационно, че журито с председател проф. Маруся Любчева ги класира на първо място и в трите категории сред 13 екипа, а именно проектно предложение, презентационни умения /индивидуална награда за Теодора Момчилова/ и менторство на  ръководителя Катерина Дикмева.

Организаторът на форума пое ангажимент да съдейства за действителното осъществяване на дейностите, заложени в проекта на славейковци.

Проектът „Перспектива", насочен към подобряване на качеството на живот на младите хора в региона, спечели наградата като на журито, така и на публиката. Заредени с много положителни емоции и знания, отборът се приготвя за следващата стъпка – да направи проекта реалност.

В този ред на мисли директорът Милко Багдасаров е отправил покана към проф. Маруся Любчева да посети училището и Кърджали, след нейното обаждане, в което тя изразява своето възхищение от екипа, оцветил с незабравимото си присъствие финалната конференция по проекта ЕТЕМ.

Нешка Шопова

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини