САЩ са изпитали успешно хиперзвуково оръжие

Военновъздушните сили на САЩ изпитаха успешно хиперзвуково оръжие, съобщи Ройтерс на 13 юли. Според информация, получена от източник, на 12 юли край бреговете на Калифорния е изстреляна ракета-носител ARRW. Като част от тестовете тя се e отделила от самолета, което не се е случвало досега.

Хиперзвуковите оръжия включват ракети, способни да развиват пет пъти скоростта на звука, тоест те летят със скорост над 6200 км/ч.

Тестът на ARRW се проведе на 12 юли и хиперзвуковата ракета, излетяла от B-52H Stratofortress, изпълни основните и вторичните цели, се казва в изявление на американските военно-въздушни сили от 13 юли. Цялостно тестване ще започне по-късно тази година.

На 30 юни беше съобщено, че полетните изпитания на хиперзвукова ракетна система в Хаваите са приключили неуспешно. Според официално съобщение на Пентагона грешката в тях се дължи на проблеми, възникнали след запалването на ракетната система.

Руски медии съобщиха на 12 юли за разработването в Русия на балистична ракета "Змеевик" с хиперзвуково бойно оборудване. Неговата задача ще включва поразяване на големи надводни цели, предимно самолетоносачи.

На 25 юни ръководителят на Роскосмос Дмитрий Рогозин съобщи, че предприятията на държавната корпорация са започнали серийно производство на междуконтинентални балистични ракети "Сармат".

Видеа по темата

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Хи
    Химена
    2 -5
    11:52, 15 юли 2022
    Голямата руска сила! Ръждивата лада нива и виещия москвич. Такива ще са и ракетите ! Скоро украйна ще ги завземе .
Последни новини